Самолети на Въздушно-космическите сили на Руската федерация са нанесли удари по

...
Самолети на Въздушно-космическите сили на Руската федерация са нанесли удари по
Коментари Харесай

Москва с първа официална информация за масираните удари в Идлиб

Самолети на Въздушно-космическите сили на Руската федерация са нанесли удари по позиции на терористичната формация „ Джабхат ан-Нусра “ в сирийската провинция Идлиб. Това заяви пред публицисти представителят на Министерството на защитата в Москва Игор Коношенков, представен от международните медии, написа Блиц.

Два съветски Су-34 са унищожили завод на „ Джабхат ан-Нусра “ в Идлиб, където са били основани дронове и склад с експлозиви. Друг Су-35С е унищожил склад с портативни зенитно-ракетни системи. По думите на Коношенков, на 4 септември в тъмната част на денонощието средствата за противовъздушна защита въз основата Хмеймим са унищожили две безпилотни летателни апарати (UAV) на групировката.

Като цяло, в региона на съветската военновъздушна база през последния месец са унищожени и обезвредени 47 бойни дронове.

Припомняме, че специфичният представител на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри, министърът на защитата на Турция Хулуси Акар и заместник-министърът на външните работи Седат Йонал са разискали задълбочено последните събития в Сирия. По-конкретно ескалацията на напрежението по отношение на идната интервенция на Русия и Сирия в Идлиб и осъществяването на двустранното съглашение за провинция Манбидж.

Позициите на Съединени американски щати и Турция по отношение на обстановката в Идлиб съответстват – те смятат, че в случай че цивилното население не бъде изолирано от терористите, една огромна интервенция в пренаселената провинция би основала невиждана филантропична рецесия. Според двете страни, групировката Джебхат ан-Нусра и съдружниците им би трябвало да бъдат отстранени, само че това би трябвало да бъде направено деликатно и без допускането на цивилни жертви. С цел по-лесно да се разпознават терористите, Турция желае от Съединени американски щати продан на разследващи данни. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР